Крюківський вагонзавод завершив постачання 750 вантажних вагонів до Туркменістану, - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крюківський вагонзавод завершив постачання 750 вантажних вагонів до Туркменістану, - Зубко

Фондовий ринок
392
Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Полтавська обл.) завершив поставку вантажних вагонів до Туркменістану в рамках підписаного на початку 2016 року контракту на постачання 750 вагонів (по 375 критих вагонів і піввагонів), повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.
“Півроку тому ми домовилися з туркменською стороною щодо поставок 750 вагонів виробництва Крюківського заводу. Днями контракт був успішно завершений. Всі вагони поставлені замовнику”, – наводить його слова прес-служба Кабінету Міністрів на 5-му засіданні Ради президентів Азербайджану і України.
За його словами, з урахуванням цього позитивного досвіду співпраці українські вагонобудівні підприємства готові також брати участь в оновленні та модернізації рухомого складу “Азербайджанських залізниць”.
“Це перспективний напрямок в контексті інтенсифікації залізничних перевезень після завершення будівництва в 2016 році залізничної колії Баку – Тбілісі – Карс, а також з урахуванням перспектив залізничного сполучення з Іраном. Відкриття цього маршруту і його подальше продовження в Іран відкриє Україні доступ до іранського ринку, а Азербайджану – до європейського”, – цитується в повідомленні Г. Зубко.
Він також наголосив на перспективах українських підприємств з виробництва та глибокої модернізації вагонів для метрополітену та ескалаторів у рамках двосторонньої кооперації з Азербайджаном.
“Одним з найважливіших проектів співпраці між країнами в транспортній сфері є реалізація транзитних перевезень в рамках Транскаспійського транспортного маршруту, до якого 17 травня приєдналася Україна. Цей проект збільшить обсяги перевезення вантажів і буде сприяти зміцненню статусу України і Азербайджану як важливих регіональних транзитних транспортних вузлів”, – зазначив міністр.
Г. Зубко в складі офіційної делегації України на чолі з президентом Петром Порошенком перебуває в Азербайджані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас