Суд скасував ліквідацію "Укрінбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував ліквідацію "Укрінбанку"

Кредит&Депозит
892
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 13 липня про скасування ліквідації “Укрінбанку”.
Про це йдеться в повідомленні Фонду.
“Цим рішенням скарги Нацбанку і Фонду гарантування вкладів були залишені без задоволення”, – повідомляє Фонд.
Незважаючи на це Фонд з метою збереження активів банку і запобігання їх втрати, а також для захисту прав вкладників і кредиторів банку вирішив продовжити повноваження уповноваженої особи ФГВФО на здійснення ліквідації “Укрінбанку” Ірини Бєлой до настання одної з двох обставин: ухвалення Вищим адміністративним судом України остаточного рішення у судовій справі або узгодження Нацбанком нових керівників банку та видачі ліцензії на здійснення банківської діяльності ПАТ “Укрінбанк”.
З огляду на ситуацію, що склалася, Фонд зупиняє виплати вкладникам банку гарантованої суми відшкодування до настання одної з двох зазначених вище обставин.
Нагадаємо, 24 грудня НБУ визнав банк неплатоспроможним, і ФГВФО ввів туди тимчасову адміністрацію.
Крім того, окружний адміністративний суд Києва 16 березня визнав незаконним і скасував постанову правління Національного банку “Про віднесення ПАТ” Укрінбанк “до категорії неплатоспроможних”.
“Укрінбанк” засновано в 1989 році. Його найбільшим акціонером на 10 липня 2015 року був голова його наглядової ради Володимир Клименко (71,1514%).
Згідно з даними Нацбанку, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року “Укрінбанк” посідав 27-ме місце (5,832 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас