Запорізькі металурги виступають проти зростання тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запорізькі металурги виступають проти зростання тарифів

Енергетика
354
Запорізькі металургійні підприємства нарікають на завищені тарифи на електроенергію для промислових споживачів, що негативно позначається на їхньому фінансовому становищі під час негативної кон’юнктури на світових ринках, та виступають за скасування рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 липня.
Як повідомляється в прес-релізі Запорізької облдержадміністрації, обговорення ситуації в гірничо-металургійному комплексі (ГМК) відбулося напередодні професійного свята – Дня працівників металургійної та гірничодобувної галузі України – за участі голови ЗОДА Костянтина Бриля, керівників “Запоріжсталі”, “Дніпроспецсталі”, “Запоріжкоксу”, ЗЗФ, ЗЗРК і “Запоріжвогнетриву”.
“Серед найбільш актуальних проблемних питань – складна ситуація з продажем продукції на зовнішніх ринках і високі тарифи на електроенергію для промпідприємств. Як повідомили металурги, вони готують звернення до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням вплинути на цінову політику енергетичного ринку в Україні та Запоріжжя зокрема”, – інформує прес-служба.
“Обов’язок влади – підтримати та сприяти промисловцям, створювати інвестиційний клімат, щоб вдихнути життя в наші підприємства. Переконаний, що в умовах реальної співпраці великого бізнесу і влади ми зможемо зробити наш регіон багатим і процвітаючим”, – сказав глава ОДА, якого цитує прес- служба.
За його словами, для поліпшення показників і можливостей підприємствам необхідно розвиватися, модернізувати виробництво.
Як повідомлялося, згідно з постановою НКРЕКП № 1179 від 24 червня 2016 року, роздрібні тарифи для промислових споживачів першого класу напруги з 1 липня зросли на 10%, для споживачів другого класу – на 8,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас