Працівники ХТЗ судяться з державою за робочі місця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники ХТЗ судяться з державою за робочі місця

Фондовий ринок
669
14 липня 2016 року в Харкові відбудеться чергове засідання Господарського суду Харківської області, на розгляді якого перебуває план досудової санації Харківського тракторного заводу.
Як повідомлялося раніше, нині цей план оздоровлення підприємства підтримує більшість кредиторів підприємства (53% голосів). Виняток становлять лише Спеціалізована податкова інспекція м. Харкова з обслуговування великих платників і Міністерство фінансів України, котрі, як і раніше, переконані, що дієвіший метод повернення боргів – продаж заводу з молотка у виконавчому провадженні або його ліквідація.
Профспілка ХТЗ, виступаючи проти продажу заводу, ухвалила рішення про необхідність розгляду судом плану досудової санації, про що було подано відповідне клопотання. Крім того, профспілк також розпочала збирати підписи на індивідуальне представництво працівників у рамках судових проваджень, що стосуються ХТЗ. Уже підписано понад 600 договорів з адвокатом Олегом Скупинським, який в подальшому виступатиме від імені трудового колективу, обстоюючи його законне прагнення відновити роботу підприємства.
“На даний момент, зважаючи на повне блокування діяльності заводу, АТ “ХТЗ” не має можливості своєчасно проводити розрахунки з виплати заробітної плати впродовж 4,5 місяців. Загальна сума заборгованості перед працівниками АТ “ХТЗ” з виплати заробітної плати станом на червень 2016 року становить близько 30 млн грн. Без засобів до існування, з урахуванням сімей співробітників, залишилося близько 10 000 чоловік! І єдиним виходом із ситуації, що склалася, який дозволив би відновити роботу заводу і виплатити людям борг по заробітній платі, зберігши при цьому робочі місця, є процедура досудової санації.
Тому колектив ХТЗ категорично виключає можливість ліквідації підприємства, як це пропонує податкова, і однозначно налаштований зробити все, щоб захистити підприємство, історія якого пов’язана з багатьма поколіннями трудових династій, і від яких залежить майбутнє багатьох тисяч сімей. Штучно гальмувати розблокування рахунків і початок санації, коли люди стільки часу не отримують ні копійки і не знають, як жити далі, є недопустимим і злочинним. За сухими фактами і цифрами стоять долі реальних людей, які сповнені рішучості домогтися справедливості для себе і для заводу, який для них є рідною домівкою”, – заявив Скупинський.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас