Міненерго переглянуло формулу формування цін на вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго переглянуло формулу формування цін на вугілля

Енергетика
408
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України закладає в основу ціни вугілля для вітчизняних споживачів середню вартість палива на біржі в Польщі, а не в голландському Роттердамі, як пропонувалося раніше.
Про це повідомив голова міністерства Ігор Насалик.
“При формуванні ціни вугілля ми взяли за основу формулу ціни з прив’язкою до біржі в Польщі. За основу взяли Польщу. Там і плече відпало, про яке говорили (плече доставки палива). Ми вийшли на ціну, про яку ми повідомимо на днях. Ми взяли за основу Польщу. Якраз це газове вугілля – таке ж, як у нас. І там немає плеча (доставки)”, – сказав Насалик.
У березні Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.
Згідно з новою методикою вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою “вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну”.
Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації “ДТЕК” Ріната Ахметова і державне “Центренерго”, стали продавати електроенергію на 15-20% дорожче.
З урахуванням ПДВ новий тариф для них складе близько 130 копійок за 1 кВт/год. До цього він становив 118 копійок за 1 кВт/год.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас