Мін'юст заплатить юристам 1,9 мільйона за захист від "приватівців" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст заплатить юристам 1,9 мільйона за захист від "приватівців"

Фондовий ринок
889
Міністерство юстиції України уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою “King & Wood Mallesons LLP” про юридичні послуги на 1,9 млн доларів.
Про це повідомляється в системі ProZorro.
Згідно з розпорядженням Кабміну, тендер провели за переговорною процедурою, бо закупівля юридичних послуг пов’язана із захистом прав та інтересів України.
Йдеться про справу за позовом “JKX Oil & Gas Plc”, “Poltava Gas B.V.” (Нідерланди) і СП “Полтавська газонафтова компанія”.
У березні Мін’юст найняв “King & Wood Mallesons” (головний офіс в Лондоні) представляти країну за 478 тис. євро і зараз замовив додаткові послуги. У листопаді 2015 року Міністерство юстиції також наймало фірму “Latham & Watkins Llp” (Великобританія) як юридичного радника у цій справі.
Зазначені компанії подали позови до держави Україна в лютому 2015 року. На стадії досудового врегулювання кожен з позовів оцінювалася в 500 млн дол.
Пізніше провадження об’єднали в межах арбітражу ad hoc для економії держбюджету і недопущення подвійного чи потрійного стягнення.
Претензії позивачів виникли через підвищення Верховною Радою ренти за видобуток газу і нафти і заборону Кабміну закупівлі газу в усіх, крім “Нафтогазу”.
У червні минулого року Печерський райсуд Києва, виконуючи рішення надзвичайного арбітра Торгової палати Стокгольма від 14 січня 2015 року, заборонив державі стягувати з “Полтавської газонафтової компанії” ренту вище 28%.
За угодою з Мін’юстом, “King & Wood Mallesons LLP” залучить до справи адвокатське об’єднання “Юридична фірма “Лексвел і Партнери”.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас