НАБУ взялося за тендер залізниці на чверть мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ взялося за тендер залізниці на чверть мільярда

Кримінал
628
Суд надав доступ детективам Національного антикорупційного бюро до документів ВАТ “Українська залізниця” щодо закупівлі стрілочних переводів у ТОВ “Арго” на 226,2 млн грн.
Про це свідчить постанова Солом’янського райсуду Києва, пишуть “Наші гроші”.
У квітні цього року Філія “Центр забезпечення виробництва” ПАТ “Українська залізниця” уклала договір вартістю 226,190 млн грн з ТОВ “Арго” на придбання стрілочних переводів, башмакоскидачів.
У рамках кримінального провадження виявлено, що компанія “Арго” продавала стрілочні переводи виробництва ПАТ “Дніпропетровський стрілочний завод”. Причому у виробника товар на 15-20% дешевше. За загальним обсягом поставок це складає різницю в 35 млн грн.
“Наші гроші” також фіксували, що закупівельні ціни були на 10-20% вище тендера в липні 2015 року, коли замовлення залізниці отримали українські виробники стрілочних переводів – ТОВ “Трансінвест Холдинг” Ріната Ахметова і ПАТ “Дніпропетровський стрілочний завод”.
Акціонером останнього раніше був Загід Краснов, а тепер акції записані на кіпрські компанії.
Детективи вважають, що працівники “ЦЗВ” діяли всупереч інтересам держпідприємства, неправильно вибрали процедуру закупівлі, уклали договір з невиробниками продукції, чим вчинили розтрату коштів державного підприємства.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас