Банкіри пропонують запровадити кримінальну відповідальність за доведення компанії-позичальника до банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри пропонують запровадити кримінальну відповідальність за доведення компанії-позичальника до банкрутства

Кредит&Депозит
553
Банкіри пропонують запровадити кримінальну відповідальність за доведення позичальника до банкрутства. Таку ініціативу вони висловили на круглому столі «Кредитування великого бізнесу: перезавантаження», організованому «Фінансовим клубом».
“Законодавством вже передбачена кримінальна відповідальність власників банків за доведення банку до банкрутства. Логічно було б запровадити аналогічну норму і для власників компаній-позичальників”, – сказала директор з корпоративного кредитування “Альфа-банку” Тетяна Томаш.
Крім того, вона пропонує запровадити обов’язкове особисте поручительство власників під час отримання компанією кредиту.
“Якби така норма була введена раніше, це позбавило б банки від багатьох проблем”, – упевнена пані Томаш.
При цьому директор департаменту розвитку корпоративного бізнесу “Креді Агріколь Банку” Олексій Ступак вважає, що особисте поручительство не має бути обов’язковим.
“Кожен банк сам для себе визначає глибину ризику. Є позичальники, які протягом тривалого часу вчасно і в повному обсязі виконують свої зобов’язання, тому для них така норма не актуальна. Головне для банку – стабільна бізнес-модель бізнесу позичальника, яка є джерелом погашення кредиту”, – пояснив пан Ступак.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас