"За це треба саджати": Гройсман вважає неприпустимими перешкоди під час відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"За це треба саджати": Гройсман вважає неприпустимими перешкоди під час відшкодування ПДВ

Кримінал
858
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає неприпустимими будь-які перешкоди і порушення під час відшкодування податку на додану вартість в подальшому.
Про це він повідомив в ході засідання уряду.
“Для (бізнесу) створювали реальні бар’єри. Наскільки я розумію, від нього вимагали хабар або відкат за повернення ПДВ. Це дикість, за це треба саджати, м’яко кажучи”, – сказав прем’єр.
Він доручив компетентним органам розібратися з конкретними випадками таких порушень до 24 серпня і розробити методи боротьби з ними.
Крім невідшкодування ПДВ, Гройсман назвав і інші типові порушення, які чинять тиск на бізнес, зокрема, безпідставні кримінальні провадження (за його словами, навіть якщо суди закривають ці справи, вони відкриваються по-новому), а також неправомірно нараховані штрафи.
Прем’єр пообіцяв знайти механізми притягнення до відповідальності тих посадових осіб, які чинять неправомірний тиск на бізнес.
8 липня Державна фіскальна служба відновила відшкодування ПДВ, але щодо низки аграрних компаній тривали перевірки.
Міністр фінансів Олександр Данилюк розраховує на відновлення відшкодування податку на додану вартість аграрним компаніям до кінця цього тижня (11-15 липня).
Раніше повідомлялося, що комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики вважає незаконним відшкодування понад 7 млрд гривень податку на додану вартість (ПДВ) з державного бюджету аграрним компаніям за останні місяці, з яких 3,6 млрд гривень було відшкодовано компанії “Кернел-Трейд”, що входить у холдинг “Кернел Груп”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас