АМКУ завершить до осені розгляд справи про концентрацію в зв'язку з придбанням "Укрсоцбанку" власником "Альфа-Банку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ завершить до осені розгляд справи про концентрацію в зв'язку з придбанням "Укрсоцбанку" власником "Альфа-Банку"

Фондовий ринок
471
Антимонопольний комітет України (АМКУ) завершить розгляд справи про концентрацію у вигляді придбання холдинговою компанією “Альфа-Груп ABH Holdings S.A.” (ABHH), яка опосередковано володіє “Альфа-Банком”, 100% акцій ПАТ “Укрсоцбанк” (обидва – Київ), до 10 вересня 2016 року, повідомили в прес-службі відомства.
Як зазначив представник прес-служби, загальний термін розгляду справи про концентрацію не може перевищувати 135 днів з дати надсилання повідомлення про початок справи про концентрацію.
За його словами, з метою отримання інформації про стан конкуренції на ринку банківських послуг після здійснення такої концентрації АМКУ надіслав листи в НБУ, галузевим асоціаціями і в РНБО. Крім того, комітет здійснив опитування про концентрацію на банківському ринку в зв’язку з покупкою “Укрсоцбанку” власником “Альфа-Банку”.
Як повідомив керівник дивізіону Центральної та Східної Європи групи UniCredit Карло Вівальді, група UniCredit, як і раніше, розраховує, що угода з уливання “Укрсоцбанку” в “Альфа-Груп” незабаром завершиться з позитивним результатом.
“Що стосується обов’язкових погоджень, то група UniCredit очікує схвалення операції з боку Антимонопольного комітету: це забирає більше часу, ніж спочатку очікувалося, зважаючи на безпрецедентний обсяг угоди для українського банківського сектора. Проте, для нас вкрай важливо отримати схвалення АМКУ в найкоротші терміни, щоб перейти до фінального кроку в угоді – отримання згоди НБУ”, – додав Вівальді.
“Альфа-Банк” (до січня 2001 року – “Київський інвестиційний банк”) заснований в 1993 році. У ABH Holding входять також “Альфа-Банки” в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії та Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також здійснюють діяльність на Кіпрі та у Великобританії.
Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман – 36,47% і народжений в Києві Герман Хан – 23,27%, що є нині громадянами Ізраїлю і проживають в Лондоні, а також Олексій Кузмичов – 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов – 4,08% (всі – громадяни РФ, які проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research – 4,03%.
“Укрсоцбанк” заснований в 1990 році. За даними Нацбанку України, UniCredit Bank Austria AG на 23 травня 2015 року сукупно володів 99,8756% акцій банку.
За даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 р. за розміром активів “Укрсоцбанк” посідав п’яте місце (52,041 млрд грн), “Альфа-Банк” – 10-те місце (39,304 млрд грн) серед 109 активних фінустанов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас