Рада почала спрощувати життя IT-шникам і фрілансерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада почала спрощувати життя IT-шникам і фрілансерам

Казна та Політика
3118
Верховна Рада України планує надати українським компаніям можливість укладати угоди з клієнтами електронною поштою, за схемою публічної оферти і в електронній формі. Відповідний законопроект № 4496 підтримало 246 депутатів.
Мета законопроекту – зняти адміністративні бар’єри для компаній, що займаються експортом послуг. Зараз, щоб українська IT-компанія могла працювати з іноземним замовником, потрібні договори з мокрими печатками. У іноземних партнерів таких печаток часто просто немає.
Зокрема, документ передбачає можливість укладення договорів шляхом обміну листами або просто виставлення інвойса. Тобто не потрібно, як зараз, чекати отримання звичайною поштою оригіналів договорів, коли послугу вже фактично надано.
Крім того, законопроект закріпить заборону банкам вимагати переклад документів на українську мову в разі, якщо вони оформлені англійською. Також, згідно із законопроектом, рахунок (інвойс) буде визнаватися первинним документом, що має спростити процедури бухгалтерського обліку і фінансової звітності.
Згідно із запропонованими змінами, рахунок (інвойс) може бути підписаний за допомогою особистого підпису, аналога власного ручного підпису, електронного підпису або електронного цифрового підпису відповідно до закону “Про електронний цифровий підпис”, електронного підпису з одноразовим ідентифікатором.
Зазначається, що потрібен буде лише підпис експортера. Угодою з обсягом і якістю послуг, що надаються, визнаватиметься факт оплати нерезидентом виставленого рахунку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас