Тимошенко побачила в нинішній співпраці з МВФ загрозу для країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко побачила в нинішній співпраці з МВФ загрозу для країни

Казна та Політика
3452
Співпрацею з Міжнародним валютним фондом через неуцтво і недосвідченість влади можна знищити економіку країни.
Про це сьогодні заявила лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко з парламентської трибуни.
Політик зазначила, що співпраця з Міжнародним валютним фондом за часів різних криз – економічних, фінансових, вітчизняних, міжнародних – це правильне завдання, яке потрібно реалізовувати.
“Але в залежності від ємності інтелекту і від обсягу мізків, які є у кожного прем’єра і президента, ця співпраця будується або ефективно для країни і дає результат, або через цю співпрацю завдяки неуцтву, неосвіченості, а іноді і через байдужість, можна знищити економіку, як це відбувається зараз!” – наголосила Тимошенко.
Лідер “Батьківщини” нагадала, що під час світової фінансової кризи в 2009 році був підписаний меморандум з МВФ, де ціни на газ для малозабезпечених людей становили 484 грн за тис кубометрів, а для заможних – 732 грн. Сьогодні ціна на газ становить 6 789 грн за тисячу кубометрів, і за словами Тимошенко, “різницю можна відчути, глянувши на свої платіжки”.
“Уряд, який я очолювала, ніколи б не допустив такої стагнації пенсій і заробітних плат, таких жахливих, необґрунтованих тарифів, які перетворилися в масштабну корупцію для кланів, які продовжують правити країною!” – запевнила екс-прем’єр.
Тимошенко впевнена: “Відповідальність за трагічну соціальну ситуацію в країні, за заморожування пенсій і заробітних плат, за падіння курсу гривні втричі несуть персонально президент Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, який два роки знущався над країною, і Володимир Гройсман, який впевнено продовжив справу Яценюка”.
“Політика чинної влади є неприпустимою, жорстокою, безвідповідальною, глибоко непрофесійною, вона призвела до трагічного падіння економіки і до того, що люди не здатні купити собі навіть їжу!” – заявила голова фракції.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас