Податкова міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 600 млн гривень у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 600 млн гривень у Києві

Кримінал
447
За даними ДФС, працівники податкової міліції Києва в рамках розслідування кримінального провадження припинили діяльність конвертаційного центру, організованого групою осіб, які надавали послуги підприємствам реального сектора економіки з формування незаконного податкового кредиту і переведення безготівкових коштів у готівку.
Схема конвертації полягала в надходженні на рахунки транзитно-конвертаційних суб’єктів господарювання у вигляді оплати за роботи або послуги безготівкових грошових коштів підприємств реального сектора економіки, в тому числі підприємств-імпортерів.
Після чого ці кошти з використанням підміни придбаної та реалізованої номенклатури конвертувалися і переводилися в готівку учасниками центру для передачі замовникам за винятком 10-11%.
Загальний оборот проконвертованих коштів за 2015-2016 роки склав понад 600 млн гривень, ймовірні втрати бюджету становлять понад 100 млн гривень.
Проведено 7 обшуків у офісах та за місцем проживання фігурантів центру та в їхніх транспортних засобах, де вилучено 131 тис. гривень готівкою, 5 печаток (зокрема підприємства-нерезидента), комп’ютерну техніку та фінансово-господарську документацію.
Нагадаємо, співробітники податкової міліції Київської області в рамках розслідування кримінального провадження ліквідували конвертаційний центр з обігом 240 млн гривень в Києві.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас