Американська General Electric поставить в Україну свій локомотив для випробувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська General Electric поставить в Україну свій локомотив для випробувань

Казна та Політика
765
Американська багатогалузева корпорація General Electric, виробник багатьох видів техніки, зокрема локомотивів, найближчим часом поставить в Україну свій локомотив для випробування на вітчизняних залізницях, повідомив журналістам міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
“Ми завершуємо підготовку угоди про тестовий локомотив. Думаю, якщо не на цьому, то на наступному тижні підпишемо. Після цього локомотив буде доставлений в Україну і почне піврічне тестування”, – сказав Омелян.
Він також додав, що готується меморандум про співпрацю з General Electric за аналогією з підписаним 11 липня меморандумом з канадською компанією Bombardier, в рамках якого планується створення в Україні спільного підприємства з виробництва локомотивів та іншої техніки.
Міністр повідомив, що іноземні виробники залізничної техніки зацікавлені в постачанні своєї продукції на український ринок, проте для цього “Укрзалізниця” має розробити п’ятирічний план відновлення і модернізації вітчизняного рухомого складу.
За словами Омеляна, відповідний документ поки розробляється.
Нагадаємо, плани залучити канадську Bombardier до виробництва локомотивів в Україні були озвучені ще в травні цього року. Як зазначав тоді міністр інфраструктури Володимир Омелян, Bombardier і американська багатогалузева корпорація General Electric планували привезти в нашу країну свої локомотиви для тестування на термін 3-6 місяців. Компанія Bombardier є найбільшим у світі виробником залізничної техніки і одним з найбільших у світі виробників цивільних літаків. General Electric – американська багатогалузева корпорація, виробник багатьох видів техніки, зокрема локомотивів, енергетичних установок (в тому числі й атомних реакторів), газових турбін, авіаційних двигунів, медичного обладнання, побутової та освітлювальної техніки, пластмаси та герметиків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас