Насіров спростовує блокування відшкодування ПДВ з боку ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насіров спростовує блокування відшкодування ПДВ з боку ДФС

Казна та Політика
221
Глава Державної фіскальної служби України Роман Насіров спростовує блокування його відомством відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) в червні.
“Тиждень тому Держказначейству в робочому порядку були передані всі реєстри. Не було як такого блокування відшкодування ПДВ cо боку ДФС”, – сказав він журналістам в Києві в понеділок.
За словами глави відомства, відповідь на питання про відсутність виплат слід шукати в Держказначействі.
При цьому Р.Насіров нагадав, що перевірки підприємств відбувалися за дорученням Міністерства фінансів України у зв’язку з виниклими підозрами щодо махінацій з відшкодуванням ПДВ.
Як повідомлялося, обсяг відшкодування ПДВ в червні 2016 року впав до 0,11 млрд грн з 6,68 млрд грн в травні, 7,13 млрд грн – в квітні, 6,3 млрд грн – в березні і 8,1 млрд – в лютому.
У середу, 6 липня, прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив ДФС негайно передати Державному казначейству реєстр на відшкодування ПДВ і відновити відшкодування цього податку, перерване в червні цього року. Як зазначила голова профільного парламентського комітету Ніна Южаніна, ситуація, що склалася пов’язана з сумнівною виплатою в попередні місяці агропідприємствам близько 7 млрд грн відшкодування ПДВ.
ДФС і Державна казначейська служба України 8 липня відновили відшкодування ПДВ. Згідно з повідомленням, ГФС надала для виконання в Казначейство узагальнені дані щодо обсягів сум бюджетного відшкодування ПДВ по платниках, які мають право на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ на суму 216,7 млн ​​грн і по іншим платникам на суму 4312,0 млн грн. Із загальної суми 4528,7 млн ​​грн органами Держказначейства станом на 18:00 8 липня 2016 року відшкодовано ПДВ на суму 3510,2 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас