Словацька Nafta купила 50% в Ужгородській газовій площі за 1,5 мільйона євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словацька Nafta купила 50% в Ужгородській газовій площі за 1,5 мільйона євро

Енергетика
289
Словацька нафтогазова компанія Nafta придбала у американської Cub Energy Inc. з активами в Україні 50% в Ужгородській газовій площі за 1,5 млн євро.
Про це йдеться в повідомленні Cub Energy.
Як повідомляється, покупцем в угоді виступає 100% дочка словацької Nafta – Nafta International B.V. (Нідерланди), яка набуває 50% в CNG Holdings Netherlands B.V., якій належить 100% у ТОВ “Сі-Ен-Джі” (Ужгородський р-н, с. Вовкове), – власнику спеціального дозволу на промислову розробку Ужгородської газової площі.
“Ми сподіваємося, що цей проект буде першим кроком у створенні портфеля проектів Nafta в Україні”, – наводяться в повідомленні слова генерального директора словацької компанії Мартіна Бартошовича.
Згідно з держреєстром, дозвіл було видано в березні цього року підконтрольный Cub Energy компанії “Тісагаз” терміном на 20 років – до 11 березня 2036 року, а в червні його власником стала новостворена “Сі-Ен-Джі”.
Площа родовища – 301,4 кв. км. До цього “Тісагаз” мала 15-літній спецдозвіл на проведення пошукових і розвідувальних робіт на цій площі.
Cub Energy зазначає, що в рамках підписаної угоди Nafta також профінансує 3D-сейсміку 100 кв. км протягом 20 місяців після закриття угоди і буріння протягом чотирьох років трьох свердловин з виділенням до 0,2 млн євро на додаткові супутні витрати для кожної свердловини.
Як повідомлялося, Cub Energy зі штаб-квартирою в Х’юстоні (Техас) і офісом у Києві відносить себе до числа п’яти найбільших приватних нафтогазових операторів України.
Найбільшим акціонером Cub Energy є бізнесмен Афендіков.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас