ЗВТ з Канадою: що може подешевшати в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗВТ з Канадою: що може подешевшати в Україні (інфографіка)

Казна та Політика
2680
Україна і Канада підписали Угоду про Зону вільної торгівлі, яка буде діяти протягом семи років. Документ включає широкий список сфер, за якими країни співпрацюватимуть на ліберальних умовах. Зокрема в договір потрапили продукти харчування і промислові групи товарів, з яких знімуть мита. Це означає, що варто очікувати зниження цін.
Журналісти зібрали факти про те, що передбачає Угода про ЗВТ для України і Канади.
Варто зазначити, що країни намагалися лібералізувати торговельні відносини ще з 2009 року, проте тільки минулого літа переговори вийшли на детальну стадію.
Отже, підписана Угода дозволить диверсифікувати торговельні потоки з України і допоможе залучити канадські інвестиції. Український бізнес зможе скористатися безмитним доступом на новий ринок: Канада відкриває свій ринок для українських товарів на 99%. Паралельно наші заокеанські партнери будуть ввозити в країну устаткування, технології, ноу-хау.
Ще один серйозний плюс – доступ до іншого континенту з досить високим рівнем життя, що відкриває для українських постачальників широкі можливості для виходу на ще більший ринок.
ЗВТ з Канадою: що може подешевшати в Україні (інфографіка)
Так, згідно з договором, без мит будуть ввозитися риба і морепродукти, зернові, арахіс, шоколад, хлібобулочні та кондитерські вироби, фруктові соки, мінеральна вода, пиво і вино. Це означає, що не буде надбавок і ціни знизяться.
ЗВТ з Канадою: що може подешевшати в Україні (інфографіка)
ЗВТ дасть доступ до ринку Канади всім сільськогосподарським товарам за винятком обсягів поза тарифною квотою. Спеціальні умови лібералізації включають в себе 0% в рамках тарифної квоти на птицю, молочні продукти, яйця, сири, цукор.
ЗВТ з Канадою: що може подешевшати в Україні (інфографіка)
Як раніше повідомлялось, крім Зони вільної торгівлі, Україна і Канада збираються співпрацювати і в оборонній сфері.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас