Скільки Києву коштують бібліотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки Києву коштують бібліотеки

Казна та Політика
566
З бюджету Києва в 2015 році на функціонування бібліотек було виділено 95,8 млн грн. При цьому сума на 24% більше, ніж 2014 р. Майже всі ці гроші (94%) пішли на зарплати співробітників і комунальні послуги 139 бібліотек, повідомляють у Департаменті внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА.
Аудит проводили, щоб визначити ефективність використання бюджетних грошей. Один із показників – це кількість читачів, які скористалися послугами бібліотек. Отримати цифри про їх кількість можна тільки від самих же бібліотек. Так, за їхніми підрахунками, в минулому році бібліотеками скористалися 20% киян (574 тис. мешканців), а зареєстрованими абонентами є 16% постійних жителів столиці.
Аудитори повідомляють, що в середньому на одного відвідувача бібліотеки місто витрачає близько 23 гривень.
Крім цього, слід зазначити, що бібліотеки в столиці розташовані нерівномірно: діє правило – чим далі від центру, тим менше бібліотек. Так, у Деснянському районі найменша кількість бібліотек – 8. Водночас у Шевченківському, де в півтора раза менше населення, таких закладів 19.
Дуже важливе завдання бібліотек – створювати власні електронні бази книг для зручності читачів – теж виявилося не виконаним для більшості бібліотек, нарікають в Департаменті аудиту КМДА.
“Робота над створенням власних електронних баз серед бібліотек Києва проводиться малоефективно, а в бібліотеках Дарницького району взагалі не проводиться”, – йдеться в звіті.
За 2015 рік бібліотеки Києва заробили 6,2 млн грн. Ця сума порівняно з 2014 роком збільшилася майже в 4 рази.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас