Прем'єр Канади пояснив, навіщо потрібна ЗВТ з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Канади пояснив, навіщо потрібна ЗВТ з Україною

Казна та Політика
519
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на прес-конференції після переговорів з президентом Петром Порошенком прокоментував укладення угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Канадою і Україною.
“Сьогодні ми дійшли згоди – і ми саме так це і розглядаємо. Перш за все, з торгівлі. У 2015-му році Україна і Канада завершили переговори щодо ЗВТ. Потім ми ще раз проводили ретельний юридичний аналіз”, – розповів Трюдо.
За його словами, угода полегшить доступ на ринки, створить більш передбачуваний режим для торгівлі.
“Усуваючи всі бар’єри в торгівлі між країнами, ця угода буде на користь обом державам. Це створить нові можливості й нові робочі місця для народів обох країн, створить ринки збуту для товарів і сприятиме поліпшенню життя наших громадян. Це дасть новий сплеск до розвитку наших економік”, – зазначив Трюдо.
Нагадаємо, Україна і Канада підписали договір про зону вільної торгівлі.
Положення угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою забезпечують, зокрема, поглиблення торговельного та економічного співробітництва, в тому числі в частині торгівлі промисловими та сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель.
Відразу після набуття угодою чинності Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 99% свого ринку товарів. При цьому Україна, перш ніж лібералізувати ринок, повністю скасувавши імпортні мита, матиме перехідний період.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас