Citigroup очікує зростання цін на сировину в 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup очікує зростання цін на сировину в 2017 році

Енергетика
210
Сировинні ринки демонструватимуть зростання в 2017 році завдяки тривалому ребалансуванню ситуації з попитом і пропозицією і відновленню світової економіки, вважають аналітики банку Citigroup Inc.
“Ми з особливим оптимізмом дивимося на ринок сировини в 2017 році, – йдеться в аналітичній доповіді аналітиків банку, складеній під керівництвом Еда Морзе. – Нафтовий ринок поки стоїть на місці, проте ми бачимо підстави для “бичачого” завершення десятиліття”.
Експерти підкреслюють, що попит на сировинні товари продовжує зростати, головним чином завдяки США і Китаю, тоді як поставки бензину і північноамериканського природного газу, групи кольорових металів і сільськогосподарської продукції дещо скорочуються.
“На відміну від минулого року, коли ціни на сировину росли до другого кварталу, а потім упали в третьому через збереження надлишку на ринку, поточне ралі видається більш довгостроковим, бо поставки суттєво скоротилися, – наголошується в доповіді. – Попит у світі продовжує зростати помірними темпами, тоді як падіння капіталовкладень скорочує не тільки приріст поставок, а й самі поставки майже в усіх видобувних секторах”.
За оцінкою експертів Citi, нафта марки Brent коштуватиме в середньому $52 за барель у другому півріччі, а потім підніметься до $60 в 2017 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас