Все буде простіше: Петренко пояснив, як працюватиме судова система — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Все буде простіше: Петренко пояснив, як працюватиме судова система

Казна та Політика
1207
Нова модель судової системи в Україні буде функціонувати набагато простіше старої.
За його словами, апеляційні суди повинні ставити крапку в переважній більшості справ, як це прийнято в нормальних європейських системах.
“Перше: місцевий суд, за місцем, де ви проживаєте. Друге: єдині апеляційні суди, куди ви можете подати апеляцію”, – сказав міністр.
“Верховний Суд повинен розглядати дуже складні і резонансні справи, коли потрібна позиція, щоб зробити єдину практику в країні. Верховний Суд не повинен розглядати справи з розділу межі між сусідами. Верховний Суд буде стояти на сторожі того, щоб суди і державні органи не порушували права людей”, – наголосив Петренко.
Міністр також заявив, що велика увага буде приділятися публічним конкурсам на посаду суддів.
“Наступним кроком ми повернемо довіру до судової системи. Є й інша проблема – невиконання рішень судів. Тільки 5% судових рішень повністю виконуються. Це означає, що держава утримує армію суддів і виконавців, громадяни витрачають свої гроші, а ці рішення судів не варті паперу, на якому друкуються. Мільярди витрачаються на неефективну систему, яка не має довіри в суспільстві. Це основний аргумент, чому треба робити судову реформу”, – сказав глава Мін’юсту.
Нагадаємо, 2 червня парламент прийняв закон “Про судоустрій і статус суддів”, який є складовою частиною проведення судової реформи.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас