Газ коштує стільки, скільки він коштує, – Гройсман заявляє, що завдяки діям його уряду в держбюджеті зберегли 60-70 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ коштує стільки, скільки він коштує, – Гройсман заявляє, що завдяки діям його уряду в держбюджеті зберегли 60-70 млрд грн

Казна та Політика
4071
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що завдяки діям його уряду у нафтогазовій сфері у держбюджеті зберегли 60-70 мільярдів гривень.
Про це він сказав у традиційному понеділковому відеозверненні до громадян.
“Також корупцію почали вичищати з нафтогазового сектору, який завжди був корупційний і народив не одну династію “королівських родин”, які мають надвеликі статки від чорних оборудок. Як тільки ми почали підбиратися під цю тему, популісти почали галасувати про те, що начебто уряд змінив ціну на газ і це не виправдано. Та ні, друзі, виправдано”, – додав він.
Гройсман наголосив, що “газ коштує стільки, скільки він коштує – і уряд встановив на нього граничну ціну”.
“Якщо в когось є газ дешевше – будь ласка, привозьте його в Україну, і ми будемо купувати”, – сказав він.
“Але найголовніше, що газ, який належав Україні, купували за копійки – за 2 тисячі гривень, продавали за 7 тисяч гривень. 4-5 тисяч – просто клали собі в кишеню, це зі слів, у тому числі, антикорупційного прокурора. І натомість зразу ж із державного бюджету 100 мільярдів гривень перераховували на збитки “Нафтогазу”, – заявив прем’єр.
За словами Гройсмана, тепер уряд встановив ринкову ціну на газ – і “ніхто вже не буде зловживати на різниці цін”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас