Apple виплатить $25 млн патентному тролю за врегулювання спору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple виплатить $25 млн патентному тролю за врегулювання спору

Фондовий ринок
790
Apple погодилася виплатити $25 млн, щоб урегулювати спір через звинувачення в порушенні патентних прав за позовом Network-1 Technologies, що посилається на патент від 1999 року, який в основному тільки описує просту функцію файлової системи.
«Цей винахід стосується операційної системи, в якій зберігаються документи в упорядкованому хронологічно потоці», – так починається опис запатентованого рішення.
Патент був зареєстрований Йєльським університетом в 1996 році. Його автор потім заснував компанію Mirror Worlds, яка почала тривалий і дорогий судовий процес проти компанії Apple. Цей судовий процес закінчився перемогою Mirror Worlds, яка домоглася постанови про стягнення збитків у розмірі $625 млн, що згодом була скасована. Патент відтак був проданий Network-1, що подала новий позов проти Apple.
В рамках врегулювання Apple також отримує ліцензії на інші патенти Network-1. Це, швидше за все, запобіжний захід, щоб уникнути додаткових судових розглядів з Network-1. Microsoft недавно заплатила $4,6 млн, щоб закінчити суперечку через цей самий патент.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас