Tata Steel веде переговори з ThyssenKrupp про створення СП в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tata Steel веде переговори з ThyssenKrupp про створення СП в Європі

Фондовий ринок
157
Індійський сталеливарний магнат Tata Steel Ltd., який оголосив про припинення продажу активів у Великобританії, веде переговори з німецькою ThyssenKrupp AG та іншими представниками галузі про створення спільного підприємства в Європі.
У квітні Tata Steel офіційно заявляла про плани продажу британських активів, однак після рішення Великобританії про вихід з ЄС (Brexit) вирішила пошукати більш цікаві альтернативні умови для цього бізнесу.
Компанія повідомила, що почала переговори зі стратегічними партнерами в сталеливарній галузі, зокрема ThyssenKrupp, з метою оцінки можливості співпраці за допомогою, зокрема, створення СП.
Потенційне створення СП в Європі “надає найкращі можливості для створення бізнесу в сфері випуску смугової сталі, масштаб і область можливостей якого дозволять йому бути конкурентоспроможним на світовому ринку”, заявив виконавчий директор європейських операцій Tata Steel Кушик Чаттержи.
Зокрема, Tata Steel і ThyssenKrupp можуть розглядати варіант об’єднання підприємств індійської компанії в Уельсі та Нідерландах з деякими з операцій ThyssenKrupp в німецькому Дуйсбурзі. Це призведе до створення другого за розміром у Євросоюзі виробника листової сталі з часткою ринку в 25%, пише WSJ.
Лідером на цьому ринку є ArcelorMittal із часткою в 33%, свідчать дані Jefferies.
Tata Steel і надалі планує продати британський підрозділ з випуску спеціалізованої сталі й труб. Компанія вже отримала кілька пропозицій від потенційних покупців і планує незабаром розпочати офіційний процес продажу цього бізнесу.
Акції ThyssenKrupp на торгах у понеділок подорожчали більш ніж на 5%.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас