Луценко: річний прибуток "бурштинової мафії" дорівнює потребам оборонного бюджету України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко: річний прибуток "бурштинової мафії" дорівнює потребам оборонного бюджету України

Кримінал
910
Обсяги доходів від нелегального видобутку бурштину в Україні дорівнюють потребам військового бюджету країни, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
“За попередніми оцінками, за рік бурштинові ділки заробляють стільки, скільки вимагає військовий бюджет країни. Поклади бурштину знаходяться практично по всьому українському Поліссю. Тому це серйозна перспектива для держави”, – розповів Ю. Луценко.
Як зазначив генпрокурор, в ході операції “Бурштин”, проведеної 4 липня, було затримано лише третю частину “бурштинової мафії”.
“Це лише одна третина її структур, бо не меншою структурою є ті, хто працює у Волинській, Житомирській областях і навіть ще Рівненській області”, – пояснив Ю. Луценко.
Генеральний прокурор також повідомив, що він вважає виходом із ситуації, що склалася з незаконним видобутком бурштину, легалізацію видобутку “сонячного каменю” і перехід старательства в цих областях під контроль держави.
Крім того, Ю. Луценко в інтерв’ю зазначив, що новим прокурором Рівненської області має стати людина без професійних і особистих контактів у області. Генпрокурор повідомив, що нині відбувається конкурсний добір з метою пошуку підхожої кандидатури.
Як повідомлялося раніше, 6 липня генеральний прокурор Юрій Луценко підписав указ про звільнення з посади і з органів прокуратури прокурора Рівненської області Анатолія Ковальчука.
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 4 липня повідомив, що в організації злочинного угруповання з незаконного видобутку бурштину в Рівненській області підозрюються 32 людини.
У свою чергу Ю. Луценко повідомив, що має намір відсторонити від виконання посадових обов’язків прокурора Рівненської області А. Ковальчука, а згодом повністю змінити керівництво обласної прокуратури в зв’язку з виявленням причетності правоохоронців Рівненської області до незаконного видобутку бурштину.
Було затримано п’ять учасників схеми незаконного видобутку та реалізації бурштину в рамках операції “Бурштин”. Серед затриманих – заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.
7 липня у Києві суд заарештував всіх п’ятьох фігурантів схеми незаконного видобутку та реалізації бурштину з можливістю внесення застави, включаючи А. Боровика.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас