Україна готує передачу Таїланду чергової партії ОБТ «Оплот» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готує передачу Таїланду чергової партії ОБТ «Оплот»

Казна та Політика
1024
Україна готує до передачі тайському замовнику чергової партії основних бойових танків (ОБТ) “Оплот”, що будуються на потужностях ДП “Завод ім. Малишева” (Харків) у рамках укладеного 2011 р. контракту обсягом понад $200 млн.
Згідно з повідомленням на сайті танкового заводу, виготовлення чергової партії “Оплотів” перебуває в стадії остаточного складання, вже найближчим часом військову техніку передадуть на приймання замовника.
“Збільшивши темп і ущільнивши терміни виробництва, повністю вклалися в задані часові рамки з тим, щоб уже найближчим часом успішно продемонструвати високий якісний рівень важкої бронетехніки в умовах полігону”, – наголошується в повідомленні.
Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ “Оплот” прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлено перші два танки. Контракт обсягом понад $200 млн на постачання в Таїланд 49 українських танків БМ “Оплот” нового покоління укладено в 2011 році, у квітні 2012 року ДП “Завод ім. Малишева” розпочав реалізацію контракту. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ «Оплот», за даними заводу, склав $30 млн. Перші п’ять машин було відвантажено тайському замовнику на початку 2014 року, ще п’ять – у грудні 2015 року, і 10 машин – навесні 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас