"Бурштинова мафія" організована правоохоронцями та причетними до влади людьми, - поліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бурштинова мафія" організована правоохоронцями та причетними до влади людьми, - поліція

Кримінал
1880
Так звана “бурштинова мафія” в Рівненській області сформувалася з керівників районів, сіл, лісгоспів, правоохоронних органів і кримінальних елементів, заявив на брифінгу начальник Департаменту захисту економіки Національної поліції України Ігор Купранець.
“Видобуток бурштину організовують не копачі, які заробляють на життя, а правоохоронці й люди, які мають відношення до влади. Неможливо вийти і копати бурштин без дозволу голови сільради, лісничого, дільничного, начальника міліції або керівника районної прокуратури”, – зазначив І. Купранець.
Він уточнив, що в спецоперації у справі “бурштинової мафії” були задіяні 300 поліцейських, понад 60 слідчих Військової прокуратури і більше 50 оперативників Служби безпеки України.
За словами начдепа, правоохоронці відпрацювали інформацію про сотні осіб, провели десятки обшуків, щоб визначити коло причетних до незаконного видобутку бурштину. За матеріалами кримінальної справи проходять 32 людини, серед яких працівники обласної та районних прокуратур, СБУ, голови райдержадміністрацій, керівники районних лісгоспів. “Прикриття нелегального бізнесу здійснювали поліцейські”, – підкреслив І. Купранець.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас