АМКУ візьметься за сферу ритуальних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ візьметься за сферу ритуальних послуг

Казна та Політика
351
Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав вивчення проблем, що виникають у сфері поховання.
Як повідомляється, перше засідання робочої групи у відомстві відбулося 6 липня. Учасники засідання відзначили ряд перешкод для розвитку конкуренції на цьому ринку.
Зокрема, однією з таких перешкод є те, що повноваженнями допуску на ринок ритуальних послуг переважно наділені комунальні підприємства, які самі є учасниками цього ринку і конкурентами суб’єктів, яким вони надають або не надають допуск.
Вони також є балансоутримувачами кладовищ і крематоріїв і постачальниками платних ритуальних послуг.
Крім того, на ринку похоронних послуг зазначається правова невизначеність і неврегульованість, а більшість учасників ринку працює нелегально.
Учасники засідання також обговорили законодавчі ініціативи щодо вдосконалення сфери поховання, зокрема, внесення змін до Кримінального кодексу в частині заборони розголошення інформації про померлого, розмежування ритуальних та інших послуг, порядок транспортування тіл померлих і інші проблемні питання організації діяльності в сфері поховання, які стримують розвиток конкуренції на ринку ритуальних послуг.
За результатами першого засідання робоча група направить запити про надання інформації з окремих проблемних питань до Міністерства охорони здоров’я України, Генеральної прокуратури України та Міністерства юстиції України.
Наступне засідання робочої групи заплановано на 28 липня.
На ньому планується обговорити питання доступу на ринок ритуальних послуг і вимоги до їх матеріально-технічного забезпечення, розмежування функцій балансоутримувача кладовища і постачальника ритуальних послуг, а також механізм впровадження похоронних будинків в законодавстві України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас