Випив за кермом - плати: ВР посилила адмінвідповідальність за керування автомобілем у нетверезому стані. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випив за кермом - плати: ВР посилила адмінвідповідальність за керування автомобілем у нетверезому стані.

Казна та Політика
4003
Верховна Рада посилила адміністративну відповідальність за керування автомобілем у нетверезому стані, в стані наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських засобів.
За проголосували 243 народних депутата з 300, зареєстрованих в сесійній залі.
Таким чином, коли водій вперше притягується до відповідальності за кермування в нетверезому стані, він буде покараний штрафом у 10 200 грн (600 неоподатковуваних мінімумів; раніше – 200) і позбавлений водійських прав на рік.
У законі зазначено, що в разі повторного правопорушення впродовж року накладається штраф на водіїв у розмірі 1 200 неоподатковуваних мінімумів – тобто 20 400 грн із позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.
У разі, якщо водій двічі протягом року вчинить таке правопорушення, з нього стягується штраф у розмірі 2 400 неоподатковуваних мінімумів (40 800 грн) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років і на інших осіб – накладення штрафу в розмірі 2 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.
Закон набуває чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.
Як повідомлялося, 31 травня Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас