Держенергоефективності не надаватиме банкам кредити з 30% відшкодуванням на купівлю матеріалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держенергоефективності не надаватиме банкам кредити з 30% відшкодуванням на купівлю матеріалів

Кредит&Депозит
423
Держенергоефективності заявляє про те, що банки припинили надання кредитів на придбання енергоефективних матеріалів і устаткування з можливістю отримання 30% компенсації в рамках державної програми стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів.
Про це йдеться в повідомленні агентства:
“За попередніми розрахунками, наявного залишку державних коштів за напрямом “придбання енергоефективних матеріалів і устаткування з 30%-м розміром відшкодування” вистачить для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року. У зв’язку з цим з 6 липня банками тимчасово припинена видача “теплих” кредитів лише за цим напрямком”.
Водночас агентство інформує, що всі кредити, оформлені до 5 липня за цим напрямком, підлягають відшкодуванню з державного бюджету.
З метою забезпечення подальшої реалізації програми за напрямом “придбання енергоефективних матеріалів і устаткування з 30%-м розміром відшкодування” і задоволення попиту з боку населення Держенергоефективності вже розробило відповідний проект рішення уряду про виділення додаткових коштів на 2016 рік на відшкодування за кредитами на енергоефективні матеріали та обладнання і подало його на узгодження в Мінфін і Мінекономрозвитку.
Найбільше коштів, 907 млн ​​гривень, в рамках держпрограми було залучено саме на придбання енергоефективних матеріалів і устаткування, на яке надається відшкодування в розмірі 30% від суми залучених коштів, а для субсидіантів – 70%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас