Індекс продовольчих цін ФАО в цьому місяці відображає найбільший стрибок за останні чотири роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс продовольчих цін ФАО в цьому місяці відображає найбільший стрибок за останні чотири роки

Аграрний ринок
244
Світові ціни на продовольство підскочили в червні на 4,2%, відображаючи найшвидший щомісячний приріст за останні чотири роки.
Опублікований сьогодні Індекс продовольчих цін ФАО склав 163,4 пункту в червні, що на 1% нижче рівня минулого року. Зростання цін у червні, що триває п’ятий місяць поспіль, зачепило всі категорії продовольства, за винятком рослинних олій.
Коливання цін відображає прогноз ФАО щодо поставок і попиту на зернові в маркетинговому сезоні 2016/17.
Індекс продовольчих цін ФАО є торговельно-зваженим індексом, що відображає світові ринкові ціни на ключові групи продовольства.
Індекс цін ФАО на цукор зріс з травня на 14,8%, оскільки в Бразилії, найбільшому виробнику і експортері цукру, пройшли проливні дощі, що вплинули на збір врожаю і зниження його обсягів.
Індекс цін ФАО на зернові виріс за місяць на 2,9%, що на 3,9% нижче рівня цін у червні 2015 р. На це вплинуло зростання цін на кукурудзу, переважно через зниження експортних поставок з Бразилії. Великі пропозиції щодо постачання пшениці та доповіді про рекордний врожай у Сполучених Штатах стримують зростання цін на пшеницю.
Індекс цін ФАО на молочні продукти виріс з травня на 7,8%, що викликано невизначеними прогнозами в Океанії та уповільненням зростання виробництва в країнах Європейського Союзу. Проте цей індекс залишається на 14% нижче торішнього рівня.
Індекс цін ФАО на м’ясо зріс на 2,4% щодо переглянутого значення в травні через зростання третій місяць поспіль котирувань на свинину, яловичину і м’ясо птиці.
Індекс цін ФАО на рослинні олії ігнорує тренди, знизившись на 0,8% щодо травневого значення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас