ЗЕБ хоче розмістити облігації на $300 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗЕБ хоче розмістити облігації на $300 млн

Фондовий ринок
291
Зовнішекономбанк (ЗЕБ) планує влітку розмістити облігації на $300 млн.
Про це повідомляють «Ведомости» з посиланням на двох інвестбанкірів і представника держкорпорації.
За даними видання, термін облігацій буде 3-5 років, а орієнтир ставки 1-го купона встановлений в розмірі 5,5-5,75% річних згідно з прибутковістю до погашення 5,58-5,83% річних.
У надісланому інвестбанкам описі номінальна вартість паперу становить $1 000, проте всі розрахунки будуть зроблені в рублях за офіційним курсом Центробанку на дату угоди. Рублевий випуск буде лише формально, по суті, він буде валютним, уточнює газета.
За словами кредитного аналітика Sberbank CIB Катерини Сидорової, первинне розміщення відбудеться в рублях за курсом Центробанку на день розрахунків. Протягом терміну обігу паперів розрахунки за ними будуть здійснюватися також в рублях за курсом ЦБ на дату, що передує дню виплати купонів або погашення.
Пані Сидорова припустила, що гроші від розміщення підуть на обслуговування непублічного боргу компаній групи, а також на фінансування нинішніх зобов’язань з видачі та на поповнення ліквідності ЗЕБу. Незважаючи на проблеми ЗЕБу його бонди користуються попитом, зазначила вона і навела як приклад останнє розміщення трирічних облігацій ЗЕБу на 15 млрд руб. у квітні. Тоді попит склав 20 млрд руб., ставка – 10,9%.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас