На українські дороги погоджено виділення додаткових 5,4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На українські дороги погоджено виділення додаткових 5,4 млрд грн

Казна та Політика
357
Бюджетний комітет Верховної Ради погодив виділення додаткових 1,5 млрд грн на поточний дрібний ремонт і зимове утримання та 3,9 млрд грн на поточний середній ремонт, повідомила прес-служба Держагентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”).
“Сьогодні комітет Верховної Ради з питань бюджету схвалив виділення додаткового фінансування на ремонт українських доріг на загальну суму в 5,4 млрд грн. Я обіцяю, що ці кошти будуть спрямовані на ремонт найбільш зруйнованих ділянок доріг і наш “список ганьби” істотно скоротиться: з 10 доріг, які були визнані журналістами і громадськістю найгіршими, 9 профінансують додатково з цих коштів”, – цитується в повідомленні голова “Укравтодору” Євген Барах.
Так, за даними агентства, йдеться про виділення додаткових 1,5 млрд грн із заощаджених державою коштів шляхом реструктуризації кредитів банків (Ощадбанк Росії, Citibank, NA London і Кредит Свісс Інтернешнл) та про 3,9 млрд грн із залишків коштів, залучених під державні гарантії в 2012 і 2013 роках.
Депутати, які входять до комітету з питань бюджету, також вирішили звернутися до уряду і Міністерства фінансів України щодо виділення додаткових 2,5 млрд грн на ремонт доріг. Як було зазначено на засіданні, держава заощадила близько 5,5 млрд грн шляхом реструктуризації, тому цілком доречно буде збільшити обсяг фінансування ще додатково на 2,5 млрд грн.
Крім цього, бюджетний комітет звернувся до Мінфіну щодо прискорення інформування “Укравтодору” про план надходження виділених коштів в розпорядження держагентства: якнайшвидше надати план періодичності та обсягів їх надходження.
На засіданні комітету також було схвалено виділення коштів на погашення заборгованості перед підрядниками за роботи, виконані в минулі роки, – 513 млн грн буде виплачено тим організаціям, які пройшли перевірку СБУ і мають відповідні судові рішення.
“Саме завдяки цим коштам ми зможемо вирішити дуже велику проблему – блокування рахунків судами в Херсонській і Дніпропетровській областях”, – зазначив Є. Барах.
За рішенням комітету, “Укравтодор” щомісяця інформуватиме депутатів про використання додаткових коштів і стежитиме за якісним і ефективним їх використанням на місцях.
Як повідомлялося, 8 червня 2016 року на засіданні уряду було затверджено три документа про додаткове фінансування дорожньої галузі в поточному році: було ухвалено виділення додаткових 3,9 млрд грн на поточний середній ремонт доріг, 1,5 млрд – на невеликий. Крім цього, 513 млн грн передбачено на повернення боргів попередніх років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас