Відшкодування понад 7 млрд гривень ПДВ агрокомпаніям за останні місяці незаконне, - Южаніна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відшкодування понад 7 млрд гривень ПДВ агрокомпаніям за останні місяці незаконне, - Южаніна

Аграрний ринок
1030
Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики вважає незаконним відшкодування понад 7 млрд гривень податку на додану вартість (ПДВ) з державного бюджету аграрним компаніям за останні місяці, з яких 3,6 млрд гривень було відшкодовано компанії “Кернел-Трейд” (входить у холдинг “Кернел Груп”).
Про це повідомила голова комітету Ніна Южаніна.
“На сьогоднішній день, на мій погляд, з методологічної точки зору з бюджету незаконно відшкодовано понад 7 млрд гривень… Ймовірно, за нашими плечима відбуваються великі порушення законодавства”, – сказала вона.
Южаніна закликала голову Державної фіскальної служби відзвітувати перед Кабінетом Міністрів про законність такого відшкодування ПДВ великим агрокомпаніям, які, за її словами, нульову ставку ПДВ отримали, відповідно до законодавства, з 1 січня 2016 року, а ПДВ відшкодовується за 2015 рік.
“Той ПДВ, який ніким не сплачено до бюджету”, – підкреслила голова податкового комітету Ради.
Вона запропонувала проводити перевірки на предмет законності процесу відшкодування ПДВ не 2 тис. компаній, як було запропоновано Міністерством фінансів, а здійснити перевірку 20 найбільших одержувачів ПДВ.
Серед компаній, де в процесі відшкодування ПДВ, на думку Южаніной, було найбільше порушень, вона назвала ТОВ “Кернел-Трейд”, яке за останні місяці отримало 3,6 млрд гривень з держбюджету; дочірню компанію найбільшого в світі зернотрейдера Cargill “АТ Каргілл”, якій було відшкодовано 1,5 млрд гривень.
Загалом ДФС відшкодувала 36 млрд гривень ПДВ з початку 2016 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас