До суду передано обвинувальний акт відносно екс-ректора Мельника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До суду передано обвинувальний акт відносно екс-ректора Мельника

Кримінал
229
Слідче управління прокуратури Київської області закінчило досудове розслідування і подало в суд для розгляду по суті обвинувальний акт щодо присвоєння, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем стосовно колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України.
В опублікованому повідомленні облпрокуратури відзначається, що досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2007-2008 років екс-ректор податкової академії, не маючи законних повноважень, провів операцію з відчуження 4 об’єктів державної власності товариству, засновниками якого є його дружина і син.
Відчужене майно, яке перебувало в оперативному управлінні Національного університету ДПС України, розташоване в Київській, Хмельницькій областях, а також в м. Сімферополь.
“Вартість завданих державі збитків становить понад 33 млн грн, що на момент скоєння кримінальних злочинів у 600 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян”, – наголошується в повідомленні.
За скоєне кримінальне правопорушення екс-службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас