Україна розглядає можливість внесення блок-пакетів енергокомпаній у фонд із зовнішнім управлінням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розглядає можливість внесення блок-пакетів енергокомпаній у фонд із зовнішнім управлінням

Енергетика
126
Фонд Держмайна (ФДМ) України розглядає можливість створення фонду із зовнішнім керуючим, куди, зокрема, можуть бути внесені міноритарні пакети акцій енергокомпаній, повідомив голова фонду Ігор Білоус.
“Ми разом з американцями і комісією з цінних паперів зараз дуже щільно вивчаємо досвід Румунії, яка створила фонд і найняла розпорядника майна управляти міноритарними і контрольними частками певних великих підприємств”, – сказав він.
За його словами, розпорядника майна в разі реалізації проекту доцільно залучити в результаті тендеру між найбільшими світовими asset management.
Нині ця ідея опрацьовується ФДМ спільно з НКЦПФР, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та американськими фахівцями із цінних паперів. У зв’язку з цим ФДМ і знизив активність у частині виставлення на продаж блок-пакетів акцій енергогенеруючих і енергопостачальних компаній.
І. Білоус зазначив, що продаж блок-пакетів акцій “ДТЕК Західенерго”, “ДПЕК Дніпроенерго”, “Донбасенерго”, “ДТЕК Дніпрообленерго”, “Одесаобленерго” тощо не принесе державі значних коштів, оскільки до цих активів зараз мало інтересу з боку інвесторів.
“Якщо я виставлю зараз 25%, що ми візьмемо, розумієте? Позбутися просто за щось, за копійки можна, але з точки зору державної позиції, напевно, це неправильно”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас