Товаровиробники платитимуть додаткові мільярди: депутати хочуть запровадити з 2017 р. податок на пакування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товаровиробники платитимуть додаткові мільярди: депутати хочуть запровадити з 2017 р. податок на пакування

Фондовий ринок
867
Галузеві та бізнес-асоціації виступають проти запровадження податку на виробництво й імпорт пакування, запропонованого пакетом законопроектів № 4835-4838.
“Американська торгова палата виступає проти введення додаткового податку, що призведе до негативних наслідків не тільки для бізнесу, але і для соціально-економічного стану держави і громадян”, – сказав президент Американської торгової палати Андрій Гундер.
За його словами, податок на пакування, по суті, нагадує акциз на все, що запаковано. Це може призвести до подорожчання всіх видів товарів.
“За нашими підрахунками, за тими тарифами, які запропоновані депутатами, нам доведеться 6,6 млрд грн сплатити, при цьому населення вже платить 1,8 млрд грн на рік теж на утилізацію упаковки, це все ніхто не відміняв”, – додав голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський.
Він вважає, що посилювати тиск на молочну галузь не можна, для початку треба вирішити питання із сортуванням сміття.
Бізнес-асоціації виступають за впровадження в Україні європейської практики роздільного збору побутових відходів, зокрема, пакування.
Заяву також підписали представники Європейської бізнес-асоціації, Української пакувально-екологічної коаліції, голова ради підприємців при Кабінеті Міністрів Леонід Козаченко.
Згідно із законопроектом № 4836, податок на виробництво та імпорт картонного пакування пропонується встановити на рівні 1,47 грн/кг, пластмасового – 5,46 грн/кг, скляного – 0,63 грн/кг, алюмінієвого – 4,62 грн/кг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас