Проста математика: Нефьодов заявив, що такої економії від ProZorro ніхто не очікував — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проста математика: Нефьодов заявив, що такої економії від ProZorro ніхто не очікував

Казна та Політика
1485
Станом на початок липня 2016 року приблизно половина державних структур України перейшли на вітчизняну систему електронних закупівель ProZorro. При цьому всього за три місяці на тендерах вдалося заощадити понад 2 млрд гривень.
Про це в прямому ефірі “Обозревателя” розповів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.
“З 1 серпня 2016 року до системи електронних закупівель ProZorro повинні будуть підключиться 100% державних підприємств. Щомісяця до системи хтось новий підключається. Починаючи з 1 квітня, приблизно 50% всіх держзамовників вже охоплені системою”, – зазначив він.
Як підкреслив Нефьодов, завдяки системі електронних закупівель ProZorro Україна вже заощадила на тендерах більше 2 млрд гривень.
“Україні вдалося заощадити понад 2 млрд гривень, і ми вважаємо, що це досить багато, адже ми спочатку розраховували на менший відсоток економії. Щодо загального обсягу державних тендерів: ми йдемо за планом. Наш план на цей рік – це приблизно 5 млрд гривень економії , а на наступний рік – до 50 млрд гривень. Це не прогноз, а банальна математика, все залежить від кількості тендерів, які потрапляють в систему “, – сказав заступник міністра.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас