Новий Шовковий шлях як альтернатива санкціям РФ, - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий Шовковий шлях як альтернатива санкціям РФ, - міністр

Казна та Політика
816
З огляду на торговельні й транзитні санкції з боку РФ альтернативним транзитним маршрутом для переміщення українських товарів може стати так званий “Новий Шовковий шлях”, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
“З альтернативних маршрутів у нас є поки тільки варіант “Шовкового шляху”. Є варіант використання маршруту через інші держави в обхід РФ, проте, безумовно, це здорожує собівартість нашої продукції, але це реалії нашого ринку”, – сказав він журналістам.
Говорячи про заходи влади РФ, міністр зазначив, що російські чиновники поки що самі не отримали інструкції про те, як їх застосовувати.
“Наше рішення буде відпрацьовано урядом. Ми чекаємо, коли те, що було написано в указі президента РФ, буде застосовано на практиці, якщо взагалі буде застосовано. Після цього будуть абсолютно симетричні дії української сторони у відповідь, з наступної доби”, – резюмував В. Омелян.
Як повідомлялося, російське ембарго для українських товарів діє з 1 січня 2016 року. У відповідь уряд України на початку цього року затвердив торговельні контрзаходи і заборонив постачання російських продуктів харчування, а також інших товарів, сумарна вартість імпорту яких відповідає вартості забороненого РФ українського експорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас