В організації незаконного видобутку бурштину підозрюються 32 людини, - Аваков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В організації незаконного видобутку бурштину підозрюються 32 людини, - Аваков

Кримінал
348
В організації злочинного угруповання з незаконного видобутку бурштину в Рівненській області підозрюються 32 чол., Повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
“32 людини сьогодні підозрюються у скоєнні злочинів у єдиній групі… На сьогоднішній день передбачається до затримання за ст. 208 КПК кілька людей, базово зараз проглядаються п’ять – все залежить від результатів обшуків”, – заявив А. Аваков.
Крім того, посадовець на брифінгу розповів про склад злочинної групи. “Серед підозрюваних… тих, хто буде затриманий, – керівники обласної прокуратури, ключові працівники Служби безпеки України на місцевому рівні, колишні й нинішні співробітники Нацполіції, в тому числі керівники внутрішньої безпеки Нацполіції області, в тому числі, керівник відділу із захисту економіки; цілий ряд злочинних елементів чистого криміналу, а також причетний ряд з вертикалі місцевих адмінстрацій”, – заявив міністр.
За словами А. Авакова, злочинна схема ділилася на дві частини. Одна з них – контрольований нелегальний видобуток бурштину: “за кожну помпу, за кожен вихід старателі відраховували данину керівникам з правоохоронців і адміністративної вертикалі”. “Це значні гроші – мільйони доларів на місяць”, – зазначив міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас