Японці допоможуть? Прем'єр України розраховує на фінансування реконструкції Бортницької станції аерації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці допоможуть? Прем'єр України розраховує на фінансування реконструкції Бортницької станції аерації

Казна та Політика
238
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і посол Японії в Україні Шігекі Сумі розраховують на успішну реалізацію проекту реконструкції Бортницької станції аерації, на який Японія виділила близько $1 млрд.
На зустрічі з послом в понеділок український прем’єр нагадав, що Японія виділила близько $1 млрд на реалізацію цього проекту. Найближчим часом заплановано його практичну реалізацію, зазначив глава уряду.
“Це надзвичайний проект для жителів Києва, прилеглих територій, серйозний екологічний проект, і внесок Японії є дуже важливим”, – цитує В. Гройсмана прес-служба уряду.
Посол Японії також висловив надію, що проект реконструкції Бортницької станції аерації буде успішно реалізований. Він окреслив потенційні проекти, в здійсненні яких може допомогти Японія, а також звернув увагу на актуальні питання, що вимагають врегулювання. Серед них – посилення незалежності Державної інспекції ядерного регулювання України, а також відшкодування ПДВ з допомоги міжнародних організацій.
Крім того, співрозмовники обговорили поглиблення і розвиток двостороннього співробітництва, зокрема в економічній, інвестиційній і торговельній сферах.
“Ми дуже в цьому зацікавлені, готові приймати в Україні представників японського бізнесу. Запланований на другу половину цього року візит представників ділових кіл з Японії був би дуже доброю подією, завдяки якійу ми могли б більше дізнатися про наші спільні можливості, загальні потреби і намітити нові проекти”, – зазначив В. Гройсман.
Він також поінформував посла про зацікавленість в залученні японської сторони до таких пріоритетних сфер діяльності уряду, як будівництво доріг, енергоефективність, модернізація обласних лікарень, сучасні моделі утилізації побутових відходів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас