Радником Альфа-Банку став керуючий директор лондонської доньки СКМ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радником Альфа-Банку став керуючий директор лондонської доньки СКМ

Фондовий ринок
687
Радником Альфа-Банку (Київ) з ​​розвитку корпоративного бізнесу та стратегічного розвитку призначений керуючий директор SCM Advisors (UK) Limited Ілля Архипов.
“Ілля Архипов приєднався до команди Альфа-Банку (Україна) в якості радника в квітні, щоб допомогти банку в розвитку його корпоративного бізнесу та вирішенні низки інших стратегічних і операційних завдань, зокрема, пов’язаних з планованим об’єднанням з Укрсоцбанком. Ми впевнені, що більш ніж 12-річний досвід у сфері стратегічного планування та корпоративного управління, зокрема участь у проекті найбільшого злиття двох інших українських банків, він буде корисний Альфа-Банку”, – наголошується в повідомленні.
І. Архипов у жовтні 2015 року вийшов зі складу наглядової ради ПУМБу, який він очолював, але продовжив консультувати наглядову раду банку з питань стратегії та корпоративного управління.
Група “Сістем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова в листопаді 2012 року відкрила закордонний офіс у Лондоні – дочірню компанію SCM Advisors (UK) Limited і призначила її головою І. Архипова.
Основними завданнями SCM Advisors (UK) Limited є пошук нових інвестиційних можливостей за межами України, розвиток ділових зв’язків з представниками міжнародного інвестиційного співтовариства.
Як повідомлялося, в січні 2016 року ABH Holdings S.A. (ABHH, опосередковано володіє 100% акцій Альфа-Банку) і UniCredit Group (“UCG”) оголосили про підписання угоди про передачу 99,8% акцій Укрсоцбанку в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%.
Закриття угоди очікується в 2016 році після отримання необхідних погоджень.
Альфа-Банк (до січня 2001 року – Київський інвестиційний банк) засновано в 1993 році. У ABH Holding входять також Альфа-Банки в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії та Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також здійснюють діяльність на Кіпрі та у Великобританії.
Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман – 36,47% і народжений в Києві Герман Хан – 23,27%, що є нині громадянами Ізраїлю і проживають в Лондоні, а також Олексій Кузмичов – 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов – 4,08% (всі – громадяни РФ, які проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research – 4,03%.
За даними Нацбанку України, на 1 квітня 2016 р. за розміром активів Альфа-Банк займав 10-е місце (39,304 млрд грн) серед 109 активних фінустанов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас