Транш МВФ залежить від підвищення пенсійного віку в Україні, - Міклош — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транш МВФ залежить від підвищення пенсійного віку в Україні, - Міклош

Казна та Політика
3691
Виділення другої частини третього траншу фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ) пов’язано, серед іншого, з перспективою вирішення питання підвищення пенсійного віку в Україні, повідомив старший економічний радник українського прем’єр-міністра Іван Міклош.
“Є деякі зобов’язання щодо пенсійної реформи, яка частково була прийнята, особливо в усуненні переваг для конкретних груп професій. Але не все було прийнято і виконано”, – сказав він в інтерв’ю.
“Від виконання другої частини цих зобов’язань щодо пенсійної реформи протягом осені буде залежати отримання Україною другої частини траншу МВФ… ми говоримо не тільки про це, але в попередніх умовах це (підвищення віку виходу на пенсію. – Ред.) також було”, – пояснив він.
Як повідомлялося, раніше І. Міклош заявив, що Україні, швидше за все, буде потрібно ухвалити більше законів, щоб виконати вимоги МВФ для виділення всієї суми відкладеного ще з минулого року траншу в $1,7 млрд: транш може бути виділено двома частинами, у тому числі в липні на суму $1 млрд.
Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько $17 млрд з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми і виділення в 2015 році трьох траншів по $1,6 млрд з їх подальшим зменшенням до $0,61 млрд в 2016-2018 роках.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас