Роздрібний акциз на паливо треба скасувати, - С. Куюн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роздрібний акциз на паливо треба скасувати, - С. Куюн

Енергетика
751
Роздрібний акциз на паливо має бути скасовано, проте місцеві бюджети не повинні втратити свої цільові надходження. Для цього необхідно передбачити відповідний механізм перерозподілу основного акцизу, який в разі скасування роздрібного зросте. Про це розповів експерт паливного ринку Сергій Куюн.
В цілому, за його словами, місцеві органи влади сьогодні недоотримують значні кошти через відсутність належного адміністрування роздрібного податку на паливо і вони повинні бути першими зацікавленими в отриманні максимального доходу від акцизу.
“Місцеві органи влади, які нібито перші зацікавлені в отриманні цього податку максимального – вони не можуть його збирати і вони якось не дуже зацікавлені в цьому. Ми бачимо, що вони (я ось розмовляв з депутатами місцевих рад Київської області), зокрема, вони говорять, що у нас є три заправні станції на район, і ми з них отримуємо просто копійки. Вони (АЗС. – Ред.) сказали: ми не будемо платити і все.
Ніяких важелів впливу у місцевих громад немає на ці заправні станції. Так само і державна фіскальна служба не має механізмів для того, щоб ця велика кількість об’єктів – це 6 400 тільки легальних станцій в Україні, а нелегальних вже і невідомо скільки, я думаю, що ще не менше 2 000, це точно – вони просто не в змозі їх адмініструвати”, – пояснив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас