Ліки становлять лише третину бюджетних закупівель медустанов – ProZorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліки становлять лише третину бюджетних закупівель медустанов – ProZorro

Казна та Політика
367
Лікарські засоби та вироби медпризначення становлять не більше третини в номенклатурі закупівель, які здійснюють за кошти бюджетів медичні установи, повідомив член наглядової ради ProZorro, керівник торгового майданчика Zakupki.Prom.ua Микола Жандоров
“Однією з відмінних рис електронних закупівель медичних закладів через систему ProZorro є те, що у них дуже широка номенклатура закупівель, вони закуповують практично все. Товарів медичного призначення в цих тендерах третина, а то й менше. При цьому переважна більшість торгів оголошуються на різноманітні продукти харчування і товари господарсько-побутового призначення”, – сказав він, аналізуючи тендери, які проводять клініки через систему ProZorro.
Крім того, за словами М.Жандорова, ще однією особливістю закупівель медустанов є їх невеликий обсяг. “За кількістю тендерів їх багато, але по бюджету вони здебільшого дуже дрібні – до 35 тис. грн, а зустрічаються і торги на одну-дві тисячі і навіть на кілька сотень гривень”, – сказав він.
При цьому експерт вважає, що такі дрібні закупівлі “не можуть принести помітну економію або показати високу ефективність, оскільки витрати часу, сил та інших ресурсів на проведення такої закупівлі у будь-якому випадку дуже великі в співвідношенні з отриманим результатом”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас