НАБУ не бореться з корупцією, а карає за неї, - Ігор Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ не бореться з корупцією, а карає за неї, - Ігор Луценко

Кримінал
427
Народний депутат від фракції “Батьківщина” Ігор Луценко висловив сумнів у ефективності Національного антикорупційного бюро України.
На його думку, “це не орган боротьби з корупцією”, оскільки Бюро не бореться з корупцією, а карає за неї.
“Не завжди корупцію можна зупинити кримінальним провадженням. По суті, НАБУ – це ті ж прокурори: називаються інакше, а поводяться по-старому. Як можна терпіти, що за такі великі гроші нічого не відбувається?”, – зазначив він.
Коментуючи свою заяву до Генпрокуратури про злочин керівника НАБ Артема Ситника, Луценко наголосив на необхідності виконання статті 214 Кримінально-процесуального кодексу (“початок досудового розслідування”).
Повідомляється також, що нардеп раніше звернувся до Печерського суду зі скаргою на бездіяльність генпрокурора Юрія Луценка, який заборонив своїм підлеглим вносити до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань заяву Луценка про злочин, вчинений Ситником. Йдеться про те, що до Ради громадського контролю при НАБ введено сумнівних активістів – приватний підприємець Дмитро Шерембей тричі сидів за квартирні крадіжки, а Віталій Шабунін подав недостовірну декларацію про доходи, приховавши наявність земельної ділянки. Тому народні депутати Володимир Парасюк та Ігор Луценко звернулися до Ситника з вимогою очистити Раду громадського контролю при НАБУ від людей, які подали про себе недостовірну інформацію. Однак їхні вимоги було проігноровано.
Коментуючи провадження НАБУ по нардепу Олександру Онищенку, Ігор Луценко спрогнозував “ще багато піар-баталій в ній, оскільки “НАБ діє абсолютно піарно в цій справі від самого початку”. Він зазначив, що подання генпрокурору пропозиції щодо арешту нардепа Онищенка анонсували в ЗМІ.
“Його (Онищенка) вирішили витиснути з країни. І показати це як успіх слідства. Зате його партнери по бізнесу, зокрема, Ігор Кононенко (народний депутат від Блоку Петра Порошенка. – Ред.), візьмуть на себе координацію фінансових потоків. НАБ скаже: депутатська недоторканність, ми зробили, що могли”, – пояснює нардеп.
“Але проблема не тільки в Онищенку. Де подання на інших корупціонерів у парламенті – Юрія Бойка, Євгена Бакуліна? Чи не 70% “Опозиційного блоку” можна садити”, – зазначив він.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас