ЄС входить у період "сильної турбулентності", - глава Європарламенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС входить у період "сильної турбулентності", - глава Європарламенту

Світ
887
Європейський парламент допоможе забезпечити впорядковану процедуру виходу Великобританії з ЄС, щоб зберегти стабільність, у якій зацікавлені всі всередині Євросоюзу і за його межами. Про це заявив голова Європарламенту Мартін Шульц після конференції керівників політичних фракцій Європейського парламенту.
Він наголосив на важливості стабільності, оскільки ЄС “входить у період сильної турбулентності”.
“Після рішення британських виборців кожен табір має поважати точку зору іншого. Тепер, коли Великобританія вирішила покинути Європейський союз, держави-члени, що залишаються в ЄС, повинні обговорити, як поліпшити Євросоюз і як захистити, насамперед, країни єврозони”, – сказав М. Шульц.
Голова Європарламенту очікує дебатів за підсумками заяви прем’єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, яку той має зробити на майбутньому саміті ЄС 28 червня. Після цього М. Шульц зі своїми колегами з інших інститутів Євросоюзу вивчить, що означає використання глави 50 договору про ЄС про умови виходу держави – члена Європейського союзу.
Ці теми будуть предметом його подальшого обговорення у п’ятницю з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, головою Євроради Дональдом Туском і прем’єр-міністром головуючих в ЄС Нідерландів Марком Рютте, а також об’єктом дискусії на саміті Євросоюзу наступного тижня.
М. Шульц обіцяв інформувати громадськість про подальші кроки інститутів ЄС у зв’язку з виходом Великобританії із союзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас