Brexit може вплинути на терміни скасування ЄС віз для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brexit може вплинути на терміни скасування ЄС віз для українців

Казна та Політика
1610
Перемога прихильників виходу Великобританії з Євросоюзу (Brexit) на минулому у четвер референдумі, а також інші внутрішні проблеми Європейського Союзу можуть негативно позначитися на наданні ЄС безвізового режиму для громадян України, вважає перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.
“Наслідки британського референдуму матимуть негативні перспективи і для України. ЄС важко проходить випробування міграційною кризою, Європу накрило цунамі євроскептицизму, там зростає підтримка радикальних і популістських партій. Чи може це відстрочити безвізовий? Так, на жаль. Зараз в ЄС дмухатимуть на воду” , – написала І. Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук в п’ятницю вранці.
Український політик зазначила, що серйозні внутрішні проблеми “вбивають” рейтинги всіх нинішніх лідерів ЄС, змушують зосередитися на ситуації всередині Євросоюзу, закривши очі на все, що відбувається за межами.
Також І. Геращенко висловила переконання, що “ослаблена і розділена Європа, розколота на скептиків і оптимістів, Європа, яка боїться свого завтрашнього дня, – золота мрія Кремля”.
Разом з тим, вона підкреслила, що якими б не були складними для ЄС наслідки британського референдуму – для України це не привід опускати руки.
“Такий вже наш український шлях – як українські дороги – з вибоїнами і ямами, зате без поребриків та завжди на Захід. Тому йдемо далі. Вимагаємо від ЄС виконати зобов’язання щодо безвізового, очікуємо пролонгації санкцій проти РФ, боремося за нашу євроатлантичну перспективу. Тому що іншого вектора для України просто не існує, попри все”, – висловила переконання І. Геращенко.
Як повідомлялося, за підсумками підрахунку голосів, оприлюдненими британським Центрвиборчкомом у п’ятницю вранці, 52% учасників референдуму проголосували за вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас