До кінця року до BankID може підключитися 100 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року до BankID може підключитися 100 банків

Фінтех і Картки
835
Національний банк (НБУ) готовий до 2017 року підключити всі діючі банки до системи ідентифікації клієнтів BankID.
«Якщо буде воля комерційних банків, все виходитиме досить швидко. Специфікація відкрита, технологічно підключення не вимагає фундаментальних напрацювань або вкладень», – заявив начальник відділу технічного супроводу учасників платіжної системи НБУ Андрій Клубань.
Банкіри вважають використання даної технології перспективною. “В недалекому майбутньому використання BankID стане для банків не конкурентною перевагою, а гігієною. Ми працюємо через інтернет-банкінг і мобільний банкінг, що здешевлює процес роботи з клієнтами, – розповіла операційний директор Альфа-банку Олена Лук’янчук. – Адміністративні послуги – це добре, але найголовніше, що ця технологія допоможе банкам надавати банківські послуги віддалено”.
Крім того, експерти прогнозують поширення системи на інші ринки і зростання обсягів транзакційного бізнесу в Україні в 5-6 разів. “За допомогою BankID можна не тільки надавати адміністративні послуги, але і багато інших. Це може бути оплата державних послуг, отримання послуг різних банків за допомогою такої ідентифікації. Також це дозволить спростити покупки в інтернет-магазинах”, – зазначив директор Центру економічних досліджень і прогнозування «Фінансовий пульс» Сергій Мамедов.
“На п’яти банкам наступатимуть страхові компанії, кредитні спілки, фінансові компанії. Також це буде цікаво для роздрібних мереж, які продають послуги в розстрочку, оскільки їм буде простіше ідентифікувати клієнтів”, – додав в.о. голови правління Вектор Банку Вадим Березовик.
Уже зараз користуватися цим сервісом авторизації можна на сайтах Мінекономіки, Мін’юсту, порталі «Картки львів’янина» і порталі петицій до президента. «Чим більше банків підключиться до цієї технології, тим більше клієнтів зможуть в тому числі й звертатися в публічні органи державної влади», – навів приклад директор IT-департаменту Ощадбанку Юрій Колесников.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас