Європейці навчать українських рибних патрульних боротися з браконьєрами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці навчать українських рибних патрульних боротися з браконьєрами

Казна та Політика
299
Новостворений рибний патруль навчатимуть фахівці з Норвегії. Про це заявили в Держрибагентстві. Навчання розпочнеться 29 червня і триватиме до 1 липня. “У Києві буде організовано навчальний курс для українських рибних патрульних із контролю за рибальством, а також семінари з регулювання рибальства у морі”, – йдеться в повідомленні відомства.
У навчаннях братимуть участь 45 рибоохоронних патрульних Київщини та 5 спеціалістів з приморських регіонів – Одеської та Азовської рибоохорони, Чорноморського басейнового управління. Організацію навчання та пов’язані з нею витрати профінансувала Норвегія.
Фахівці Директорату з питань рибальства Королівства Норвегія поділяться з українськими колегами практиками з використання систем контролю за рибальством Норвегії, правилами використання знарядь вилову, роботою норвезької берегової охорони, заходами контролю рибальства в морі, механізмами визначення законності вилучених водних біоресурсів.
У патрульних буде змога спільно з норвезькими колегами проаналізувати можливості впровадження елементів норвезької системи в роботу українського рибоохоронного патруля.
“Проект навчання українських патрульних у фахівців з Норвегії – лише початок плідної співпраці України і Європи в напрямку реформування рибного господарства. Йдеться і про електронну систему моніторингу вилову, і про програми навчання для українських патрульних”, – підкреслив керівник Держрибагентства Ярема Ковалів.
Після Норвегії навчальний курс для патрульних проведуть фахівці з Литви. Захід заплановано на першу половину липня.
Нагадаємо, 16 червня 2016 р. в Київській області почав роботу перший в Україні “пілотний” рибоохоронний патруль. 45 патрульних було дібрано з 2 000 претендентів на основі відкритого кадрового конкурсу з онлайн-трансляцією, залученням громадськості, психологічним та фізичним тестуванням.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас